Masters in Stress

Ben ik overspannen of heb ik een Burn-out? De uitwerking van stress kan verschillen. De één herkent voornamelijk lichamelijke klachten, de ander mentale of emotionele klachten. Weer een ander merkt eerst verandering in het gedrag op. Klik hier en kijk of je deze stressklachten jezelf herkent.

Herken je het gevoel van vastlopen? Het gevoel dat je de regie over je leven al enige tijd bent kwijtgeraakt? Dat je effectiviteit afneemt; je steeds langer werkt en de lijst van taken toch langer wordt.  Waar je voorheen oplossingen kon bedenken, merk je dat de dingen steeds vaker onveranderlijk lijken. Relativeren wordt steeds lastiger.

Als je hierop bevestigend kunt beantwoorden, is de kans groot dat jouw stressrespons chronisch aan staat. Jouw lichaam reageert alsof er blijvend een ‘denkbeeldige tijger’ voor je neus staat. Het lichaam onttrekt energie uit je vitale functies, je slaapcentrum en je helder denken. Met klachten als gevolg.

Wat veel mensen niet weten is dat je een chronisch geworden stressrespons eenvoudig kunt stoppen met behulp van de kwaliteit van je brein. Wist je dat je brein tot op hoge leeftijd nieuwe zenuwverbindingen kan aanmaken, ook wel neuronverbindingen genoemd? Leer in deze masterclasses hoe je je brein eenvoudig kunt aansturen en hoe jij je stress kunt stoppen.

 

voor wie

De oorzaak waardoor jouw stressrespons chronisch aan staat verschilt per persoon. Vaak liggen er patronen als faalangst, laag zelfbeeld of perfectionisme aan ten grondslag. Een oud onverwerkt thema dat je triggert. De oorzaak verschilt, maar de methode om je stressrespons te stoppen, is voor iedereen dezelfde.

resultaat

Een team van specialisten met ieder hun eigen expertise op het gebied van stress en burn-out staat voor je klaar. We kijken samen in welke fase jij je bevindt (rustfase, bewustwordingsfase, actiefase of onderhoudsfase). We sluiten aan bij wat jij nodig hebt en kijken welke coach bij je past.

Masterclasses 

We houden van helderheid en structuur. Alle sessies worden ondersteund met uitgeschreven masterclasses, zodat jij het thuis nog eens na kunt lezen. Wil je alvast met ons kennismaken? Wij stellen alle stress masterclasses alvast voor je ter beschikking.     

 

Particulier

Masters in Stress

Gemiddeld 8 – 12 sessies

€90 per uur incl. btw

Duur 1,5 u per sessie

Naslagwerk masterclasses

10% korting op workshops

Zakelijk traject

Werkgevers zijn verplicht gehoor te geven aan signalen die werknemers geven

Volgens de Wet Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WGBO) is de werknemer is vrij om een eigen diagnose steller en eigen behandelaar en behandeling uit te zoeken.

Is stress slecht voor je?

In de woorden van de beroemde stressonderzoeker Robert Sapolsky: ‘Stressgerelateerde ziektes ontstaan voornamelijk doordat we zo vaak een fysiologisch systeem activeren dat geëvolueerd is om te reageren op acute fysieke noodsituaties. Wij schakelen het daarentegen maanden achter elkaar in, wanneer we piekeren over hypotheken, relaties en promoties.’

Onderzoek door de Amerikaanse psychologen Suzanne Segestrom en Gregory Miller laat zien dat Sapolsky een punt heeft. Ze namen dertig jaar onderzoek naar de relatie tussen de symptomen van chronische stress en het immuunsysteem onder de loep en zagen een patroon. Lijkt een stressfactor op de acute vecht- of vluchtsituaties waarmee onze evolutionaire voorouders werden geconfronteerd, dan versterkt de stressreactie het immuunsysteem als voorbereiding op mogelijke verwondingen en infecties. Maar hoe meer de stressreactie chronisch wordt geactiveerd, hoe harder ons immuunsysteem juist achteruitholt.

Zoals gezegd regelt het stresshormoon cortisol dat er meer energie vrijkomt. Die energie moet wel ergens vandaan komen. Is het cortisolniveau chronisch verhoogd, dan beknibbelt ons lichaam op het onderhoud aan het immuunsysteem. Daardoor worden we op den duur kwetsbaarder voor ziektes. Daarnaast kunnen een chronisch verhoogde hartslag en bloeddruk schadelijk zijn voor hart en bloedvaten.

Ben ik overspannen of heb ik een burn-out?

Bij overspannenheid heeft men veel stressklachten EN is er nog steeds sprake van energie om door te gaan. Er is vaak een korte termijn oorzaak: men heeft gedurende een aantal maanden onder hevige druk gestaan.

Bij een burn-out is er sprake van een periode van langdurige uitputting op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau (zingeving). Men kan de confrontatie niet aan en er is geen sprake van energie meer. Men heeft gedurende een lange periode onder druk gestaan.

Masters in Stress

Zij gingen je voor

Tijdens mijn sessies bij Masters in Stress, heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik herken nu mijn lichamelijke alarmsignalen, zodat ik me ervan bewust ben. Toen ik wist hoe ik mijn stressrespons moest stoppen, gebeurde er nog iets. Ik werd me weer bewust van mijn talenten. Wat een cadeau was dat. Ik kan iedereen een masters in stress aanbevelen. 

Nienke, 32 jr

Ik volgde de masterclasses ‘master your talent. Het heeft mij ontzettend goed geholpen om duidelijk te krijgen wat mij drijft en wat mijn talenten zijn. Ik weet inmiddels ook wat ik kan doen, wanneer ik mijzelf belemmer om te bereiken wat ik wil. 

Tom, 34 jr

Astrid creeert een omgeving die ik richting vrienden omschrijf als ‘de plek waar ik helemaal tot rust kom’. Een plek waar ik niet aleen een luisterend oor vind, maar waar ik ook keer op keer weer vertrek met een nieuw inzicht. Ik heb geleerd om te leven vanuit vertrouwen in plaats van angst. 

Mexx, 21 jr

Astrid heeft het vermogen om een sceptisch persoon te kunnen laten inzien dat het goed is om hulp te vragen. Schaamte gaat volledig de deur uit en er is alleen nog maar plek voor acceptatie en vertrouwen. Professionele vaardigheden en oprechte compassie.  Ieder mens heeft hier baat bij.  

Bowi, 22 jr 

Pin It on Pinterest